Splošni pogoji in določila o unovčenju darilnih kartic družbe Peek & Cloppenburg d. o. o.

  

1. Področje uporabe

Unovčenje darilnih kartic (Darilna kartica), kupljenih v družbi Peek & Cloppenburg d. o. o. ("P&C") se izvaja izključno na podlagi teh splošnih pogojev odkupa ("Odkupni pogoji").

2. Unovčenje darilne kartice

a) Darilno karto lahko unovčite v vseh fizičnih trgovinah, ki jih upravlja družba P&C ali ANSON'S ("Trgovine"). Unovčenje v Romuniji, Češka, Madžarska, Srbiji, na Hrvaškem, Avstriji in na Poljskem je izključen.
V zvezi s trgovinami Peek & Cloppenburg v Nemčiji se uporabljajo izjeme, ki so določene v določbi 2 b).

b) Darilna kartica je veljavna v Nemčiji izključno v trgovinah družbe Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, ki jih je trenutno mogoče najti na naslednjih lokacijah: Aschaffenburg, Augsburg, Bad Homburg, Bergisch Gladbach, Berlin, Bocholt, Dortmund, Düren, Düsseldorf, Erlangen, Eschweiler, Essen, Frankfurt am Main, Gießen, Hagen, Halle (Saale), Hamm, Hanau, Hilden, Homburg, Hürth, Kaiserslautern, Karlsruhe, Koblenz, Cologne, Leipzig, Leuna-Günthersdorf, Leverkusen, Ludwigshafen am Rhein, Lünen, Mainz, Mannheim, Mönchengladbach, Mülheim an der Ruhr, Munich, Neu-Isenburg, Neunkirchen, Neuss, Oberhausen, Potsdam, Recklinghausen, Regensburg, Rosenheim, Saarbrücken, Saarlouis, Siegen, Stuttgart, Sulzbach (Taunus), Troisdorf, Ulm, Viernheim, Weiterstadt, Wiesbaden, Wildau in Wuppertal.

c) Odkup darilne kartice v fizičnih trgovinah se izvede med plačilnim postopkom tako, da se darilno kartico vnese v blagajno. Znesek, ki je knjižen na darilni kartici, se nato samodejno odšteje od zneska, ki ga je treba plačati.

d) V okviru enega nakupa lahko odkupite več darilnih kartic.

e) V primeru čezmejnega odkupa v valuti, ki ni evro, se uporablja menjalni tečaj, ki ga Evropska centralna banka objavi na dan odkupa.

3. Kupljeno blago

Darilno kartico lahko unovčite za nakup blaga v določenih fizičnih in spletnih trgovinah. Izključene so blago in storitve, ki jih ponujajo v kavarnah.

4. Dobroimetje

(Preostalo) dombroimetje določene darilne kartice si lahko ogledate tako, da skenirate kodo QR, ki je natisnjena na darilni kartici, ali neposredno na spletnem mestu pek-cloppenburg.sl/giftcard. To storite tako, da v ustrezno polje vnesete 13-mestno številko darilne kartice in 6-mestno kodo PIN. Stanje darilne kartice lahko preverite tudi na blagajnah v fizičnih trgovinah.

5. Veljavnost darilne kartice

Darilno kartico lahko unovčite v 3 letih od datuma nakupa.

6. Izguba ali kraja darilne kartice

Družba P&C ne odgovarja za izgubo ali krajo darilne kartice. Pri uporabi darilne kartice ni nobenega preverjanja legitimnosti, tj. oseba, ki uporablja darilno kartico, je pooblaščena za uživanje dobroimetja, ki je povezan z njo.

7. Izplačila zneska darilne kartice ni možno

Polna ali delna izplačila (preostalega) dobroimetja darilne kartice niso mogoča.

8. Vračilo za vrnjeno blago

Če vrnete blago, ki ste ga plačali z darilno kartico, velja naslednje:

a)     Če je bilo blago v celoti plačano z darilno kartico, se vračilo izvede hkrati z izdajo nove digitalne darilne kartice, ki je enaka ceni nakupa, prvotno plačani za vrnjeno blago.

b)     V trgovini: Če se za nakup blaga v trgovini poleg darilne kartice uporabi drug način plačila,
se vračilo izvede v celoti v gotovini ob vračilu blaga (vračilo je enako nabavni ceni, ki je bila prvotno plačana za blago).