Splošni pogoji za unovčenje darilnih kartic podjetja Peek & Cloppenburg d.o.o.

  

1. Področje uporabe

Unovčenje darilnih kartic ("darilna kartica"), kupljenih pri družbi Peek & Cloppenburg d.o.o. ("P&C"), se izvede izključno na podlagi teh splošnih pogojev za unovčenje ("pogoji za unovčenje").

2. Unovčenje darilne kartice

a)     Darilno kartico je mogoče unovčiti v Sloveniji in na vseh drugih evropskih prodajnih mestih "Peek & Cloppenburg*" ali "ANSON'S" ("prodajalne").

*V Nemčiji obstajata dve neodvisni družbi Peek & Cloppenburg s sedežema v Düsseldorfu in Hamburgu. Darilno kartico je mogoče v Nemčiji unovčiti samo v poslovalnicah Peek & Cloppenburg B.V. & Co. KG, Düsseldorf, ki so trenutno na voljo na naslednjih lokacijah:

Aschaffenburg, Augsburg, Bad Homburg, Bergisch Gladbach, Berlin, Bocholt, Bonn, Dortmund, Düren, Düsseldorf, Erlangen, Eschweiler, Essen, Frankfurt na Majni, Gießen, Hagen, Halle (Saale), Hamm, Hanau, Hilden, Homburg, Hürth, Kaiserslautern, Karlsruhe, Koblenz, Köln, Leipzig, Leuna-Günthersdorf, Leverkusen, Ludwigshafen am Rhein, Lünen, Mainz, Mannheim, Mönchengladbach, Mülheim an der Ruhr, München, Neu-Isenburg, Neunkirchen, Neuss, Oberhausen, Potsdam, Recklinghausen, Regensburg, Rosenheim, Saarbrücken, Saarlouis, Siegen, Stuttgart, Sulzbach (Taunus), Troisdorf, Ulm, Viernheim, Weiterstadt, Weil am Rhein, Wiesbaden, Wildau in Wuppertal.

Seznam lokacij trgovin se stalno posodablja in je na voljo na spletni strani peek-cloppenburg.de/en/stores.

Darilnih kartic ni mogoče unovčiti v Romuniji in v Srbiji.

Darilno kartico lahko kupite tudi v spletnih trgovinah, ki jih upravlja družba FID, na naslovu:

  • peek-cloppenburg.at
  • peek-cloppenburg.de
  • ansons.de

("spletne trgovine"), pod pogojem, da je v državi, v kateri se nahaja zadevna spletna trgovina, naveden nacionalni naslov za dostavo.

b)     Darilna kartica se unovči v eni od prodajaln med postopkom plačila, tako da se darilna kartica predloži na blagajni. Znesek, knjižen na darilni kartici, se samodejno odšteje od zneska, ki ga je treba plačati.

c)     Pri nakupu lahko unovčite več kot eno darilno kartico, vendar ne več kot 5.

d)     V primeru čezmejnega unovčenja v valuti, ki ni evro, se uporabi menjalni tečaj, ki ga objavi Evropska centralna banka (ECB) na dan unovčenja.

3. Blago, ki je na voljo za nakup

Darilna kartica se lahko unovči za nakup blaga, ki je na voljo v določenih prodajalnah, razen za blago in storitve, ki jih ponujajo kavarne v prodajalnah.

4. Dobroimetje

(Preostalo) dobroimetje na darilni kartici lahko preverite tako, da skenirate kodo QR, ki je natisnjena na darilni kartici, ali neposredno na spletnem mestu peek-cloppenburg.si/giftcard. V ta namen je treba v ustrezno polje vnesti tudi 13-mestno številko darilne kartice in 6-mestno kodo PIN. Dobroimetje na darilni kartici lahko preverite tudi na blagajnah v prodajalnah.

5. Veljavnost darilne kartice

Darilno kartico lahko unovčite v 3 letih od datuma nakupa.

6. Izguba ali kraja darilne kartice

Družba P&C ne prevzema odgovornosti za izgubo ali krajo darilne kartice. Pri uporabi darilne kartice se legitimnost ne preverja, tj. oseba, ki uporablja darilno kartico, lahko porabi dobroimetje, povezano z darilno kartico. 

7. Znesek darilne kartice ni izplačljiv

Celotno ali delno izplačilo (preostalega) dobroimetja, povezanega z darilno kartico, je izključeno.

8. Vračilo ob vrnitvi blaga

Če pride do vračila blaga, ki je bilo plačano z darilno kartico, velja naslednje:

a)     Če je bilo blago v celoti plačano z darilno kartico, se vračilo izvede hkrati z vračilom blaga, tako da se izda nova darilna kartica (nakupna cena, prvotno plačana za blago).                     

b)     Če je bilo za nakup blaga v trgovini poleg darilne kartice uporabljeno še drugo plačilno sredstvo, se vračilo v celoti izvede v gotovini (nakupna cena, prvotno plačana za blago) ob vračilu blaga.