Napotek v zvezi z varstvom podatkov

Peek & Cloppenburg daje velik pomen varstvu osebnih podatkov in se obvezuje, da bo spoštoval zakonska določila glede tega. Če obiščete našo spletno stran, ni potrebno, da navajate podatke o sebi. V kolikor posamezne funkcije in servisne storitve, ki jih ponujamo preko spletne strani, zahtevajo podatke, shranjevanje in uporabo osebnih podatkov, boste na to posebej opozorjeni in o tem obveščeni.

Na tej spletni strani se s pomočjo tehnologije podjetja etracker GmbH (www.etracker.com) zbirajo in shranjujejo podatki za namene trženja in optimiranja. Iz teh podatkov se pod psevdonimi izdelajo profili uporabnikov. V ta namen se lahko uporabljajo tudi piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo lokalno v vmesnem pomnilniku spletnega brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec spletne strani. Piškotki omogočajo ponovno prepoznavanje spletnega brskalnika, ne da bi pri tem prišlo do povezave s konkretnim uporabnikom. Podatki, pridobljeni s pomočjo tehnologije podjetja etracker, se brez soglasja uporabnika ne uporabljajo za osebno identifikacijo obiskovalcev te spletne strani in tudi ne za ustvarjanje povezav z osebnimi podatki nosilca psevdonima. Tej vrsti pridobivanja in shranjevanja podatkov lahko za vse naslednje obiske kadar koli nasprotujete.


Vaš brskalnik (browser) lahko namestite tako, da vas o prispelih piškotkih vnaprej opozori. Lahko pa sprejem piškotkov popolnoma odklonite. Odklonitev piškotkov lahko potem zaradi tehničnih razlogov v posameznih primerih povzroči omejitev funkcionalnosti naše spletne strani.

Z vsemi vprašanji v zvezi z varstvom podatkov se lahko obrnete na pooblaščenca za varstvo podatkov družbe Peek & Cloppenburg d.o.o.:

Pooblaščenec za varstvo podatkov
Mariahilferstr. 26-30
A-1070 Dunaj
varovanje-podatkov@peek-cloppenburg.si

O varstvu podatkov
Za družbo Peek &Cloppenburg je zaščita osebnih podatkov zelo pomembna, zato se družba obvezuje k upoštevanju zakonskih določb v zvezi z varstvom podatkov.

1. uporaba vaših podatkov za izvedbo programa p&C kartice ugodnosti

Podatki o stranki obsegajo Vaša prostovoljna osebna sporočila in kontaktne podatke. Za izvedbo programa P&C kartice ugodnosti potrebujemo Vaše kontaktne podatke: se pravi Vaše ime in Vaš naslov. Navedba Vašega datuma rojstva je prostovoljna. Za morebitna vprašanja nam lahko sporočite svojo telefonsko številko. Če želite prejemati obvestila P&C po elektronski pošti, bomo zato potrebovali tudi Vaš naslov elektronske pošte. Pri vsakokratni uporabi Vaše kartice ugodnosti P&C bomo pridobili, obdelali in uporabili podatke o uporabi kartice, namreč podatke na Vašem blagajniškem računu: način plačila, številka stranke, datum, kraj, predmet in vrednost Vašega nakupa. Podatke o stranki in podatke o uporabi Vaše kartice bomo obdelali in uporabili v okviru sodelovanja v programu P&C kartice ugodnosti.

2. uporaba vaših podatkov za namene tržnih raziskav in v reklamne namene

Pridobivanje, shranjevanje in uporaba osebnih podatkov za namene naših lastnih tržnih raziskav in v reklamne namene (vendar ne po telefonu) poteka le, če nam za to podate svoje soglasje: za sodelovanje v programu P&C kartice ugodnosti je potrebno Vaše soglasje za uporabo Vaših podatkov in podatkov o uporabi kartice za namene lastnih tržnih raziskav. Podatke bomo uporabili za načrtovanje novih akcij ugodne ponudbe, da bi jih lahko prilagodili Vašim osebnim interesom in potrebam. Na podlagi Vašega soglasja bomo Vaše podatke o stranki in uporabi kartice uporabili tudi za Vam prilagojene reklamne poštne pošiljke v zvezi z izdelki, akcijami ugodne ponudbe in posebnimi ponudbami. Sodelovanje v programu P&C kartice ugodnosti je možno tudi brez soglasja k uporabi podatkov v reklamne namene. Posredovanje podatkov tretjim osebam ne poteka brez Vašega poprejšnjega soglasja ali pa samo za obdelavo podatkov v okviru izvedbe naloga, se pravi s strani pooblaščenih izvajalcev storitev, kot so računalniška središča ali podjetja za pošiljke.

3. preklic soglasja

Soglasje za shranjevanje in uporabo Vaših osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete pri družbi Peek&Cloppenburg d.o.o.,Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, družbi Peek&Cloppenburg KG Düsseldorf, Berliner Allee 2, D-40212 Düsseldorf ter pri Fashionation Online KG,Mechelgasse 1, A-1030 Dunaj. V primeru preklica soglasja za prejemanje reklame je sodelovanje v programu P&C kartice ugodnosti še naprej mogoče. Pri preklicu soglasja za tržne raziskave pa nadaljevanje sodelovanja na žalost ni več mogoče. Pri vseh vprašanjih v zvezi z varovanjem podatkov se lahko obrnete na Peek&Cloppenburg:

Peek&Cloppenburg
Pooblaščenec za varstvo podatkov
Mariahilferstr. 26-30
A-1070 Dunaj
varovanje-podatkov@peek-cloppenburg.si

Darilni bonNaslovnicaVarstvo podatkovImpresum
nazaj