Izjava o varstvu podatkov (Stanje: april 2018)

1.       Splošno
1.1.    Odgovorna oseba v smislu varstva podatkov je družba Peek & Cloppenburg d.o.o. prodaja modnih izdelkov, Dunajska cesta 159, SI-1000 Ljubljana  naslov, e-pošta (v nadaljevanju: »mi«). Naša oseba, odgovorna za varstvo podatkov, je na voljo na naslovu varovanje-podatkov@peek-cloppenburg.si ali Peek & Cloppenburg d.o.o, prodaja modnih izdelkov, Dunajska cesta 159, SI-1000 Ljubljana.

1.2.    Osebni podatki so posamezni podatki o vaših osebnih ali materialnih okoliščinah. V tej izjavi o varstvu podatkov je opisano, kako obdelujemo vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete ob obisku naše spletne strani.

1.3.    Med naša partnerska podjetja spadajo izključno družbe skupine P&C, ki so navedena na posodobljenem seznamu naših partnerskih podjetij. Do seznama, ki je vedno posodobljen, vključno z lokacijami, lahko dostopate prek te povezave http://partners.peek-cloppenburg.si ali pa zahtevek zanj pošljete po e-pošti na naslov dialog@peek-cloppenburg.si 

2.       Zbiranje in uporaba osebnih podatkov med uporabo naše spletne strani 

2.1.    Našo spletno stran lahko obiščete, ne da bi morali navesti svoje osebne podatke. V tem primeru zbiramo samo tiste osebne podatke, ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Ti podatki so anonimizirani ali pa se zbirajo pod psevdonimi, da se vsebina spletne strani lahko posreduje v računalnike uporabnikov ter da lahko izvajamo ocenjevanje z namenom optimizacije in nadziranja funkcionalnosti našega spletnega mesta, na ta način pa se zagotavlja tudi varnost naših informacijsko-tehničnih sistemov (točka (f) 1. odst. 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov).

2.2.    Naše dnevniške datoteke vsebujejo podatke o datumu in času odpiranja naše spletne strani, o vrsti, različici in nastavitvah brskalnika, o vašem operacijskem sistemu in ponudniku internetnih storitev, prav tako vsebujejo podatke o spletnih straneh, s katerih ste prišli na našo spletno stran ali ki ste jih odprli preko naše spletne strani, ter podatke o količini prenesenih podatkov.

2.3.    V posameznih primerih se zberejo tudi podatki o vašem naslovu IP, torej naslovu, ki ga je vaš ponudnik internetnih storitev dodelil vašemu računalniku, takoj ko ste vzpostavili povezavo z internetom. Ta naslov IP omogoča komunikacijo v internetu. Vaš ponudnik internetnih storitev lahko sledi, kateri naslov IP vam je bil dodeljen ob določenem času. Ker na podlagi tega celoten naslov IP omogoča vsaj posredno povezavo z vami, vaš naslov IP dobimo izključno v skrajšani (anonimizirani) obliki, tako da ga ne moremo povezati z vami, in ga shranimo ločeno od osebnih podatkov. Dnevniške datoteke se praviloma izbrišejo najpozneje po 14 dneh.

2.4.    Zbiranje podatkov za pripravo spletne strani in shranjevanje podatkov v dnevniške datoteke je nujno potrebno za delovanje internetne strani. V tem smislu možnost ugovora ni mogoča. 

3.       Uporaba Google Analytics/pravica do zavrnitve 

3.1.    Na naši spletni strani se uporabljajo piškotki, ki vaše podatke zbirajo izključno z uporabo psevdonimov. Piškotki so majhni podatkovni paketi, ki jih ustvari spletni strežnik in se pri komunikaciji vašega računalnika s spletnim strežnikom odlagajo na trdi disk vašega računalnika. S piškotki med drugim ustvarjamo uporabniške profile za namene oglaševanja, tržnih raziskav in po potrebi za oblikovanje spletne strani.  Za namestitev piškotkov, ki niso nujno potrebni za izvajanje zahtevane storitve, je potrebno vaše soglasje. S klikom na gumb "Strinjam se" v pasici za piškotke, soglašate z obdelavo vaših podatkov na način in za namene navedene v teh Izjavi o varstvu podatkov. Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete, tako da temu ustrezno  spremenite nastavitve vašega brskalnika. Piškotke, ki so že shranjeni na podlagi vašega soglasja,lahko izbrišete z ustrezno funkcijo v brskalniku. Več informacij v zvezi s tem najdete s funkcijo pomoči v svojem internetnem brskalniku. Izčrpne informacije o piškotkih ter o tem, kako jih zavrnete ali izbrišete v številnih brskalnikih, najdete na naslednjih internetnih straneh: https://www.networkadvertising.org/ (angleška različica) in/ali http://www.aboutads.info/ (angleška različica). Upoštevajte, da v primeru, da piškotkov ne sprejmete, mogoče ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletnih strani.

3.2.    Uporabljamo orodje Google Analytics, orodje za spletno analizo družbe Google Inc. (»Google«), s katerim imamo sklenjen sporazum o obdelavi podatkov. Google Analytics uporablja t. i. »piškotke«, torej besedilne datoteke, ki se lahko shranijo v vaš računalnik. Vsebujejo značilno zaporedje številk, ki omogoča nedvoumno identifikacijo brskalnika ob ponovnem odprtju naše spletne strani, če piškotka medtem niste že zbrisali ali pa mu je potekla doba veljavnosti. Piškotek po 30 dneh preneha veljati in nam ne posreduje nobenih informacij, s katerimi bi vas lahko identificirali. Če obiščete določene razdelke na naši spletni strani, piškotek pa še ni potekel, lahko družba Google in mi zaznamo, da ste kliknili oglas in bili preusmerjeni na to stran. Če ne želite sodelovati v postopku sledenja, lahko zavrnete v ta namen nujno shranjevanje piškotka prek nastavitev v brskalniku ali pa s splošno deaktivacijo samodejnega shranjevanja piškotkov.

3.3.    Podatke, pridobljene s piškotki, uporabljamo za izboljšave kakovosti naše spletne strani in njene vsebine. Informacije o vaši uporabi te spletne strani, ki jih pridobimo s piškotki, se praviloma prenesejo v strežnik družbe Google v ZDA in se tam shranijo. Poudarjamo, da naša spletna stran uporablja pripono »anonymizeIp()« (anonimizacija IP), ki omogoča, da Google znotraj Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru vaš naslov IP v pomnilniku skrajša za zadnji oktet pri naslovih IPv4 oz. za zadnjih 80 bitov pri naslovih IPv6, preden ga shrani in prenese, da se izključi neposredna povezava z določeno osebo. Celoten naslov IP se le izjemoma prenese v strežnik družbe Google v ZDA in tam skrajša. Več tehničnih informacij o anonimizaciji naslova IP najdete na tej povezavi (https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=de).

3.4.    Google informacije uporablja na našo zahtevo (28. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), da bi za nas podal oceno vaše uporabe spletne strani, pripravil poročila o aktivnostih na spletni strani in izvajal druge storitve, povezane z uporabo spletne strani in interneta (točka (f) 1. odst. 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov). Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje v sklopu orodja Google Analytics, se ne združuje z ostalimi podatki družbe Google.

3.5.     Soglasje za zbiranje in obdelavo podatkov, ki jih pridobi piškotek od družbe Google, lahko prekličete, in sicer tako, da prenesete in namestite vtičnik brskalnika za trenutne brskalnike, ki je na voljo na tej povezavi (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Lahko namestite tudi a<a href=“javascript:gaOptout()“>deaktivirate Google Analytics</a>, kar preprečuje prihodnje zbiranje vaših podatkov ob obisku te spletne strani. Piškotke lahko deaktivirate tudi za Conversion-Tracking, s tem da brskalnik nastavite tako, da piškotke blokira domena »googleadservices.com«. Informacije o pogojih uporabe in določilih glede varstva podatkov pri Google Analytics najdete na naslovu https://www.google.de/intl/pl/policies/. 

4.       Kontaktni obrazec 

4.1.    Na naši spletni strani je na voljo kontaktni obrazec, ki ga lahko uporabite za elektronsko komunikacijo z nami. Tam navedeni podatki so posredovani nam in jih mi shranimo. Sem spadata ime in e-poštni naslov ter po potrebi tudi vaš naslov ali številka kartice zvestobe. Te podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vprašanja.

4.2.    Za obdelavo podatkov v postopku pošiljanja sporočila pridobimo vašo privolitev (točka (a) 1. odst. 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov), da lahko vaše podatke uporabimo za to, da stopimo v stik z vami in da v primeru, če je vprašanje povezano z drugimi partnerskimi podjetji, vaše vprašanje lahko posredujemo temu partnerskemu podjetju. Vaša privolitev se v tem primeru glasi:

»Strinjam se, da upravljavec in njegova partnerska podjetja http://partners.peek-cloppenburg.si uporabijo osebne podatke, ki jim jih posredujem, da bodo lahko stopili v stik z mano. Privolitev lahko kadar koli prekličem tako, da posredujem preklicno izjavo upravljavcu. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.  Strinjam se tudi s posredovanjem mojih osebnih podatkov družbi Peek & Cloppenburg AG, Kalandergasse 4, 8045 Zürich, Švica, če se moje povpraševanje nanaša na to družbo.«

4.3.    Osebne podatke, ki jih pridobimo v sklopu povpraševanja, izbrišemo, ko shranjevanje ni več potrebno, ali pa njihovo obdelavo omejimo, če obstajajo zakonska določila glede hranjenja. 

5.       Uporaba osebnih podatkov za Novice 

5.1.    S svojim ločenim soglasjem za Novice soglašate s tem, da smemo mi in naša partnerska podjetja  (glejte št. 1.4) vaše podatke uporabljati za namene oglaševanja in da vam lahko prek elektronske pošte posredujemo ponudbe in informacije o izdelkih, storitvah in tržni ponudbi (»Novice«). Besedilo vaše ločene privolitve se v tem primeru glasi:

»Soglašam, da upravljavec in njegova partnerska podjetja http://partners.peek-cloppenburg.si uporabljajo moj e-poštni naslov za pošiljanje elektronske pošte s ponudbami in akcijami. Odjavim se lahko kadar koli tako, da posredujem preklic upravljavcu ali kliknem povezavo za odjavo v elektronski pošti z Novicami. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.  Strinjam se tudi s posredovanjem mojih osebnih podatkov družbi Peek & Cloppenburg AG, Kalandergasse 4, 8045 Zürich, Švica.«

5.2.    Za naročanje na naše Novice uporabljamo postopek Double-Opt-In (dvojna privolitev). Ko se prijavite, vam pošljemo ločeno e-poštno sporočilo s pozivom za potrditev, da se želite naročiti na naše Novice. Po vaši potrditvi shranimo vaš e-poštni naslov za namene pošiljanja Novic. Pravna osnova je točka (a) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Poleg tega ob prijavi pridobimo naslov IP kličočega računalnika ter datum in čas registracije. Namen zbiranja teh podatkov je preprečevanje zlorab storitev ali uporabljenega e-poštnega naslova (točka (f) 1. odst. 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov). Če prijave na Novice ne potrdite takoj, izbrišemo vaše podatke.

5.3.    Obvezen podatek za pošiljanje Novic je samo vaš e-poštni naslov. Navedba ostalih podatkov je prostovoljna in se uporablja za to, da vas lahko osebno nagovorimo.

5.4.    Vaš e-poštni naslov hranimo, dokler je vaša naročnina na Novice aktivna ali dokler tej uporabi ne nasprotujete. Za izpolnjevanje te naloge sodelujemo s svojim partnerskimi podjetji [POVEZAVA], ki jim posredujemo vaše podatke na podlagi vaše privolitve za namene oglaševanja. Posredovanje podatkov tretjim osebam, ki ne spadajo med tu navedena partnerska podjetja, se ne izvaja.

5.5.    Vašo privolitev v pošiljanje Novic lahko kadar koli prekličete in se odjavite od prejemanja novic. Preklic opravite s klikom povezave, ki je v vsakem elektronskem sporočilu z Novicami, ali pa tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naslov dialog@peek-cloppenburg ali pišete na naslov Peek&Cloppenburg d.o.o., prodaja modnih izdelkov , Dunajska cesta 159, SI-1000 Ljubljana 

6.       Ugovor ali preklic obdelave vaših podatkov 

6.1.    Če ste dali privolitev v obdelavo svojih podatkov, lahko to privolitev kadar koli prekličete. Tak preklic vpliva na obdelavo vaših osebnih podatkov samo v bodoče, ne pa tudi v času pred podajo izjave o preklicu.

6.2.    Če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na ravnovesju interesov v skladu s točko (f)1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, lahko vložite ugovor zoper obdelavo. To ne velja v primeru, ko je obdelava potrebna zlasti zaradi izpolnjevanja pogodbe, sklenjene z vami. Pri podajanju takšnega ugovora vas prosimo, da navedete razloge, zakaj nam ne dovoljujete obdelave vaših osebnih podatkov. V primeru vašega utemeljenega ugovora preverimo dejansko stanje in obdelavo podatkov prekinemo oz. prilagodimo ali pa vam predstavimo svoje nujne, obvezujoče razloge za nadaljevanje izvajanja obdelave. 

7.       Vaše pravice 

7.1.    Imate naslednje pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki se nanašajo na vas:

-          pravico do dostopa,

-          pravico do popravka ali izbrisa vaših osebnih podatkov, z izjemo tistih osebnih podatkov, ki jih potrebujemo za obračunavanje ali za katere velja zakonsko obdobje hrambe,

-          pravico do omejitve obdelave,

-          pravico do ugovora zoper obdelavo,

-          pravico do prenosljivosti podatkov.

Poleg tega imate pravico, da glede obdelave svojih osebnih podatkov vložite pritožbo pri organu za nadzor varstva podatkov.

7.2.    Svoja vprašanja in zahteve pošljite na e-poštni naslov: varovanje-podatkov@peek-cloppenburg.si ali na naslov:

Peek & Cloppenburg, prodaja modnih izdelkov , Dunajska cesta 159, SI-1000 Ljubljana

Odgovorna oseba za varstvo podatkov

Naslov

Dunajska cesta 159


SI-1000 Ljubljana

Darilni bonNaslovnicaVarstvo podatkovImpresum
nazaj

Z namenom izboljšanja uporabe te spletne strani uporabljamo piškotke. S klikom na opcijo "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij o uporabi piškotkov kliknite tu.